Llocs d’interès

Pòrtic ornamental

Situat a la rotonda del pont de la via del tren és el que dona la benvinguda a totes les persones que entren a la Pobla venint de la part Nord del municipi. Consisteix en un pòrtic d’acer a la part superior del qual es llegeix el nom de la població, i al centre del pòrtic hi ha muntat l’escut de la població. Fou inaugurat el 2002.

Parc de les Pobles

El Parc de les Pobles es troba situat a l’actual carrer Mina de Madró i carrer les Sorts. El nom del parc, és un homenatge a tots els municipis que tenen al seu topònim el mot Pobla. Concretament a Catalunya en són un total de 7.  Té una extensió de 6.000 m2, comptant amb instal•lacions destinades a jocs infantils i activitats esportives. Fou inaugurat el 2007.

Església parroquial de Sant Joan Baptista

En època medieval, l’església era sufragània de la parròquia del Codony, terme del qual en formava part. Cap a la fi del segle XVIII, la població va augmentar molt notablement i es va fer necessària la construcció d’un nou temple. El seu element més destacat és el campanar, dividit en tres trams. La base és quadrada, el cos central és octogonal i el tram superior, més estret, és també octogonal i està cobert amb una cúpula. 

Casa Balei

La curiositat d’aquesta casa és que està tota ella recoberta amb mosaics ceràmics fets amb la tècnica del trencadís. Aquest treball va ser realitzat durant els any noranta pel propietari de la casa, en Tarsici, un cop jubilat després de molts anys dedicat a la construcció. La temàtica dels mosaics és molt variada, des d’una evocació de la nit de Sant Joan, fins a diverses escenes de camp i de mar, entre d’altres. La seva situació, a la carretera just a l’entrada del poble, l’han feta molt popular fins esdevenir gairebé una icona del municipi.

Al·legoria a la indústria

Es una escultura situada a la rotonda que es troba al final de l’avinguda de Tarragona. Es va inaugurar l’any 1999 a càrrec del Molt Honorable Jordi Pujol. El motiu de l’escultura fa referència a les actuals arrels industrials del municipi.