Festes

Llorenç Serrahima | Regidor de Festes

 

 

 

 

 

Llorenç Serrahima

Regidor de Festes

 

 

 

 

 

Les societats modernes es distingeixen, entre altres elements, per l’elevat ritme de vida a què ens veiem abocats. Les obligacions laborals, les familiars, les activitats d’oci… tot ens “condemna” a viure ràpid, a anar d’un lloc a un altre sense temps per a descansar, a l’estrès. I en el cas contrari, el d’aquells que no disposen d’un lloc de treball, aquesta mateixa situació també els genera estrès.

És per això que a uns i altres ens convé, de tant en tant, trobar vies d’escapament que ens permetin desconnectar i relaxar-nos. És aquí on resideix la importància de la regidoria de festes, responsable d’algunes de les dates més especials de l’any per als pobletans i pobletanes, com són les festes majors de la Mare de Déu del Lledó i Sant Joan, les festes de Nadal, les ’estiu amb les imprescindibles Paella Popular i Festa del Romesco, etc.

Tot plegat ens serveix, com deia abans, per desconnectar de l’estrès alhora que ens retrobem en les relacions socials amb els nostres amics i veïns. Perquè les festes són, per damunt de tot, actes socials que constitueixen excel·lents oportunitats per enfortir els lligams d’un poble com el nostre. És per això que a La Pobla de Mafumet apostem, malgrat la crisi i els obligats
ajustaments pressupostaris, per festes de qualitat i per a tots els públics, amb propostes interessats i atractives que, per damunt de tot, permetin aplegar famílies senceres al voltant d’un acte.

En aquesta línia seguirem treballant en el futur, conscients que si bé la crisi és un mal del nostre temps, no ens ha de privar dels moments d’alegria que ens ofereixen les festes del nostre municipi.

 

 

 

Les festes Majors

Festa Major de Sant Joan

És la Festa Major d’estiu en homentatge a Sant Joan Baptista, patró del municipi. Es celebra els dies propers a Sant Joan (24 de juny). Entre les activitats més destacades podem trobar el Prgó de la Festa Major, l’encesa de les fogueres de Sant Joan, la revetlla amenitzada per una orquestra, i la Mascletada marca el punt i final de la Festa Major. També resulta important destacar el paper important que tenen les associacions de la Pobla organitzant moltes de les activitats que es programen durant aquests dies així com la inestimable col·laboració de la Comissió de Festes.

Sant Joan

Festa Major de Mare de Déu del Lledó

La festa del Lledó és la Festa Major d’hivern i es celebra el dia 2 de febrer. Des de l’any 1940, en commemoració del retorn de la imatge de la Mare de Déu del Lledó a la Pobla, els anys acabats en 0 es celebra amb gran solemnitat les Festes Desenals. Tot i ser la festa major més petita, té una gran participació per part de tota la ciutadania i destaca per sobre de totes les solemne processó i el castell de Focs.

Festa Major de Mare de Déu del Lledó

 

Altres festes

Festes d’estiu

Les festes d’estiu són totes les celebracions que es realitzen un cp acabada la festa Major de Sant Joan fins a la Diada Nacional l’11 de setembre. Entre aquestes festes es celebren la festa de l’escuma, un playback, festes de carrer, concerts, romesco, la paella popular, etc…

Festes d’estiu

Paella Popular

El primer dissabte de setembre es celebra la tradicional paella popular on tots els habitants del municipi es bolquen en la preparació d’aquest acte tradicional. Possiblement sigui la festa més multitudinària de les festes que es realitzen, més de 1500 persones repartides en unes 50 colles participen d’aquesta festa que va començar l’any 1993.

Paella Popular

Romesco

Des de 1995 , a mitjans d’agost es celebra la festa del romesco que consisteix en un concurs entre habitants de la Pobla on es premia la millor caldereta de Romesco. (Cossola de rap amb una base de romesco)

Romesco
Sant Isidre

Sant Isidre és el patró dels pagesos i es celebra el 15 de maig. La festa que organitza la Cooperativa de Sant isidre, consta en un esmorzar popular i unes passejades amb carro pels carrers del municipi.

La Passió

El dijous Sant de cada Setmana Santa, el grup d’Armats de la Pobla de Mafumet, organitza la representació de la Passió. Aquesta representació es pot realitzar gràcies a la nombrosa participació dels pobletants.

La Passió

Setmana Cultural

Durant la setmana de Sant Jordi, es celebren un seguit d’activitats culturals de diferents tipus: Teatre, concerts, sortides culturals, exposicions, etc…

A banda d’aquestes festes assenyalades, també s’organitzen les festes tradicionals del calendari com són, Tots Sants, Cap d’Any, Carnaval, i un llarg etc.

Les festes Majors

de la Pobla de Mafumet

Altres Festes

de la Pobla de Mafumet